keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Nälkäpeli: Yksi kymmenesosa

Jei! Pyöreä kymppi täynnä! No okei, ei tässä oikeasti ole mitään suurta hurraamista kun olen sen noin kymmenen kirjaa jäljessä tavoitteesta. Vaan kävinpä hakemassa kirjastosta muutaman Neiti Etsivän ja aion saada ne luettua ihan läpipäivinä. Ja sitten haen niitä lisää.. Äkkiäkös sitä on kohta taas matkassa mukana :)

Kymmenes kirja oli siis Nälkäpeli, kuten otsikosta voinee päätellä. Piti saada tämä luettua ennen kuin menen katsomaan leffaa (plus kyllästyin kuuntelemaan kavereiden hehkuttamista kun itse en tiennyt mistään mitään). Nyt on sentään vähän eka kirja takana. Kai ne pitää ne loput kaksikin lukea jossain vaiheessa. Vaan pidän nyt silti vähän taukoa.

Mitä itse kirjaan tulee niin.. Olihan se ihan hyvä, mutta ei se kyllä minuun kolahtanut ihan paljon kuin olisin voinut kuvitella. Kovasti nimittäin olen etukäteen saanut lukea kaiken maailman kehuja ja hekutuksia kirjasta, mutta omasta mielestäni kirjasta jäi puuttumaan jotain. Juoni oli ihan hieno ja aihekin kiinnostava, mutta jotenkin jäin kaipaamaan kirjalta enemmän syvyyttä. Tuntuu, että tässä vain raapaistiin pintaa kun mahdollisuuksia olisi ollut muuhunkin. Toki ajoittain kirjassa oli oikein hienojakin hetkiä. Kirjan alku etenkin oli mielestäni oikein hyvä. Mutta sitten loppuakohden kaikki jotenkin latistui, ikään kuin kirjailija olisi vain valinnut sen helpoimman reitin. Voi toki olla, että olen nyt liian kriittinen mutta minusta kirjassa ja aiheessa olisi ollut potentiaalia paljon suurempaan. Toivo toki elää, että muissa osissa olisi sitten enemmän syvyyttä. Se jää nähtäväksi. Mielenkiinnolla odotan millainen elokuva tulee olemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti