keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Myönnetään, että epäonnistuin

Tämä blogi on nyt ollut jo neljä kuukautta hiljainen. Tajusin, että taitaa olla aika viheltää peli poikki omalta osaltani. Olen niin pahasti jäljessä lukuaikataulusta, että haasteen toteuttaminen ei ole enää fyysisesti mahdollista. Arvelinkin, että jos tämä haaste kaatuu, se kaatuu juuri tähän; ajan puutteeseen. Suurin osa päivästäni kuluu töissä ja kun tulen kotiin, kutsuvat siellä olevat velvollisuudet. En ole mikään kovin nopea lukija. Toisin sanoen jotta pysyisin haasteen vaatimassa tahdissa (kaksi kirjaa viikossa), tulisi minun käyttää kaikki vapaa-aikani lukemiseen. Valitettavasti se vain ei käy päinsä. Elämässäni sattuu olemaan monia muitakin asioita kuin kirjat, vaikka toki kirjojen tarjoama maailma on oiva pakopaikka silloin jos muu elämä tuntuu liian ahtaalta.

Tästä johtuen siis lopetan omalta osaltani 100 kirjaa vuonna 2012 -haasteen suorittamisen. Vähän tuntuu kurjalta, mutta parempi vain kohdata se tosiasia, että ohi ovat ne peruskoulun ajat, jolloin saatoin lukea aamu yhdeksästä yö kahteen.

En aio kuitenkaan lopettaa tätä blogia. Aion edelleen kirjoitella tänne ajatuksiani lukemistani kirjoista. En vain enää pidä mitään aikataulua näille lukemisilleni. Samoin aion säilyttää tekemäni kirjalistan, koska se sisältää jokatapauksessa kirjoja, jotka haluan jossain vaiheessa lukea. Lukuhaluni tuppaa olemaan ailahtelevainen. On kausia jolloin en oikein muuta teekään kuin luen, mutta sitten on myös niitä, jolloin tuskin edes hipaisen ainuttakaan kirjaa. En halua ottaa lukemisesta mitään paineita. Sen on tarkoitus olla rentouttavaa ajanvietettä.

Ajattelin myös, että kirjajuttujen lisäksi voisin tässä blogissa kirjoitella mahdollisesti hieman tajunnanvirtaani. Olen lapsesta asti pohtinut kaikkea syvällistä ja voisin näitä ajatuksia silloin tällöin tännekin kirjoitella. Henkilökohtainen "ajatusblogi" on ollut jo pidempään mielessä, mutta jäänyt sittemmin toteuttamatta. Tästä voisi kenties olla siihen...

6 kommenttia:

 1. Minullakin alkaa näyttää hiljalleen siltä, ettei haaste tule onnistumaan - jäljessä ollaan, kesän luku-urakka ei toteutunutkaan, eivätkä lähestyvät kirjoitukset tule paljon auttamaan asiaa (vaikka tuleehan siinäkin luettua kokonaisia kirjoja). Asiaa pohdiskeltuani päädyin sellaiseen lopputulokseen, että jatkan kuitenkin kirjojen listaamista haasteen nimissä ja joulukuussa voin ylpeänä katsoa, että luinpa kuitenkin näin paljon! Jokainen kirja on kotiin päin. :)

  Hyvä, että jatkat vielä blogiasi! :)

  VastaaPoista
 2. Jälleen yksi samassa tilanteessa! No, hyvä tietää, että meitä luovuttelijoita on muitakin. Maailma ei kaadu lukemattomuuteen kuitenkaan ja niin edelleen...

  Hienoa, että kuitenkin jatkat blökiäsi! ^.^

  VastaaPoista
 3. Minulla(kin) on saman suuntaiset suunnitelmat! :D Nyt aion vain katsoa, montako kirjaa luen vuodessa. Tämä on oikeastaan aika hieno mittari; voin vertailla sitten myöhemmin, kuinka paljon luen keskimäärin ja onko kuukausittain jotain eroa lukumäärissä.
  Blogin haluaisin säilyttää minäkin, koska kirja-arvostelut ovat olleet yllättävät hauskoja tehdä! :)
  Mutta niin kuin adele sanoikin, niin kiva että meitä epäonnistujia on enemmän. :'D On niin masentavaa katsoa, kun muilla on 70 kirjaa luettuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se tosiaan hyvä etten ole se ainoa luovuttaja. Pitää joskus vielä yrittää tätä uudestaan, mutta toistaiseksi itsekin aion vain pitää lukua siitä montako kirjaa minäkin vuonna tulee luettua (ja tätäkin blogia voisi toki taas päivittää, koska luettujen lista laahaa jäljessä)

   Poista
 4. Mäkin vähän aavistelen, etten taida ehtiä tuohon sataan kirjaan vuodessa, vaikka olenkin 13 ja äiti hoitaa kotityöt pääosin. Mutta olen silti tyytyväinen nyt jo olevaan lukuun 59 (joka tulee nousemaan), sillä harva ikäiseni lukee edes yhtä kirjaa muun kuin koulun takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kun olet noinkin paljon saanut luettua! Olen sitä mieltä, että ei tämmöisistä haasteista kannata ottaa liikaa stressiä. Parasta on lukea vain omaksi iloksi ja jos ei siihen sataan pääse niin ei kannata sitä murehtia. Aina voi yrittää uudelleen seuraavana vuonna. ;)

   Poista