perjantai 7. joulukuuta 2012

Sinne ja Takaisin, juuri ajoissa

Tämä lukeminen sitten vähän venähti. Ei olisi muuten, mutta vaihteeksi on ollut kiireitä tässä. Suurin syypää on kuitenkin NaNoWriMo, johon päätin kaikesta huolimatta osallistua. Jopa niinkin ajoissa kuin lokakuun 31. päivä sain sitten varsinainen ahaa-elämyksen ja pakkohan se tarina oli kirjoittaa. Ei ollut mikään originaalitarina tämä, Sherlock-fikki kyseessä (johan minä taisin sanoa, että löysin tieni tämän hullun fandomin pariin). Ei se tosin valmiiksi tullut vaan nyt jumitan viimeisessä kappaleessa. Tiedän tasan mitä pitäisi tapahtua ja miten homma päättyy, mutta kun töissä on sen verran stressitekijöitä, että ihan turha yrittää kirjoittaa yhtään mitään. Ehkä loppukuusta. Pitäisi päästä editoimaankin..

Enivei (okei pitää lopettaa tämä toisen kappaleen aloittaminen tällä ilmaisulla), se varsinainen aihe.. Hobitti - eli Sinne ja Takaisin tuli luettua tasan viikko ennen elokuvan ensi-iltaa. Onnistuin siis sittenkin, vaikka vähän veti hilkulle. Tuli tuossa jonotettua keskiyön näytökseen liputkin. En ole mikään suuren suuri Tolkien-fani, mutta kyllä nyt on pakko tunnustaa, että olen aivan hemmetin innoissani elokuvasta (okei myönnän, Martin Freemanilla on oma osansa innostuksesta).

Mitä kirjaan tulee, niin ihastuin siihen. Tarina oli hieno ja vaikka moni tapahtuma oli kuvattu aika yksinkertaisesti, pystyin rivien välistä näkemään miten eeppisiä tapahtumat todellisuudessa olivat. En nyt mitään spoilereita tietenkään tähän laita, mutta loppupuolella on muutakin tämänsorttinen tapahtuma. En malta odottaa miltä näyttävät leffassa, sillä potentiaalia ainakin löytyy ja kunnolla.
Kirjassa on mielestäni hauska tapa puhutella lukijaa. Alkuun olin vähän nääh, pitääkö se "neljäs seinä" rikkoa, mutta loppupuolella tuli selväksi, että tällä tavalla oli loogista vaihtaa näkökulmaa kun siihen sattumoisin tuli tarvetta. Ilman tätä puhuttelua olisi äkillinen muutos taatusti ollut aika hämmentävä.

Näkee, että tämä on ehkä vähän nuoremmalle lukijalle suunnattua tekstiä. Lähinnä sen kepeyden takia. Myönnän etten ole lukenut TSH:sta kuin toisen kirjan puoleen väliin asti, mutta siihenkin mennessä kyllä se on paljon raskaampi lukea kuin Hobitti. Ei silti, kyllä sekin tässä tulee luetuksi viimeistään ensi vuonna (tuskinpa ehdin enää tämän vuoden puolella lukemaan).

2 kommenttia:

  1. Minä myöhäisheräsin Hobitin kanssa. Kirjastossa on teokseen viikkojen jonot ja lompakko ammottaa tyhjyyttään eli taitaa leffa jäädä kokonaan välistä - ihan vain sen takia etten ole kirjaa koskaan lukenut. Ärsyttää pirusti :D

    VastaaPoista